Μελομακάρονα της γιαγιάς

Υλικά: ελαιολαδο 1 φλιτζάνι σπορέλαιο 2 φλιτζάνια ζαχαρη 1 φλιτζάνι Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1...

Μελομακάρονα της γιαγιάς
Παραδοσιακά μελομακάρονα της γιαγιάς

Υλικά:
ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
σπορέλαιο 2 φλιτζάνια
ζαχαρη 1 φλιτζάνι
Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου
κονιάκ 70 ml
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι
μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
γαρίφαλο 1 πρέζα σε σκόνη
κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σε σκόνη
αλατι 1 πρέζα

Για το σιρόπι:
μελι 500 γραμμάρια
ζαχαρη 700 γραμμάρια
νερό 500 ml
πορτοκαλι 1 φλούδα
κανελά 1 ξυλάκι
γαρίφαλο 2-3 καρφάκια

Για το πασπάλισμα:
καρυδια Κατά βούληση ψιλοκομμένα
Συνταγή για μελομακάρονα απόλυτα μελωμένα με μπόλικο καρύδι όπως τα έφτιαχναν παλιά οι γιαγιάδες μας με όλα τα μυστικά τους για σίγουρη επιτυχία. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι μας κανέλα και γαρίφαλο. Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα