4 είδη συμπεριφοράς που έχουν όσοι ψεύδονται!
4 ασφαλείς τρόποι για να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα
Πραγματικά είναι πολύ θλιβερό και πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι ψεύτες και τα ψέματα βρίσκονται παντού. Ακόμη κι αν συγχωρούμε τους εαυτούς μας όταν λέμε ψέματα σε κάποιον, δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα.
Εμείς για να σας βοηθήσουμε να καταλαβαίνετε πότε κάποιος σας λέει ψέματα, σας παρουσιάζουμε 4 είδη συμπεριφοράς που έχουν όσοι ψεύδονται. Αυτά καθορίστηκαν χάρη στην ανάλυση της γλώσσας και πιστεύουμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να τα γνωρίζετε.
Στο τέλος, όπως συνήθως, σας περιμένει ένα μπόνους. Πρόκειται για μια μέθοδο που λειτουργεί στο 99% των περιπτώσεων.
Οι ψεύτες αποφεύγουν να αναφέρουν τον εαυτό τους.
Όταν οι ψεύτες διαστρεβλώνουν την αλήθεια, τείνουν να αποφεύγουν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Μιλούν ή γράφουν για άλλους, συγκεκριμένα στο τρίτο πρόσωπο, σαν να βάζουν απόσταση μεταξύ των ιδίων και των ψεμάτων τους.
Ο τρόπος ομιλίας ενός ψεύτη είναι αρνητικός.
Οι ψεύτες είναι συνήθως αρνητικοί επειδή αισθάνονται υποσυνείδητα ένοχοι για τα δικά τους ψέματα.
Οι εξηγήσεις ενός ψεύτη είναι όσο το δυνατόν απλούστερες.
Οι ψεύτες εξηγούν συνήθως τα πράγματα απλά επειδή ο εγκέφαλός τους αρνείται να σκεφτεί ένα περίπλοκο ψέμα. Η κρίση ή η αξιολόγηση είναι περίπλοκα πράγματα που είναι δύσκολο να υπολογιστούν.
Ο ψεύτης χρησιμοποιεί μπερδεμένες λέξεις.
Αντί για απλές εξηγήσεις, οι ψεύτες χρησιμοποιούν περίπλοκη δομή φράσεων, προσθέτοντας υπερβολικές λέξεις και ασήμαντες αλλά εύστοχες λεπτομέρειες που τους βοηθούν να φουσκώνουν τα ψέματά τους.
Μπόνους: Τα μάτια δεν ψεύδονται
Αν δεν μπορείτε να παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω σημάδια, αλλά έχετε αμφιβολίες για το πότε σας λένε ψέματα, κοιτάξτε προσεκτικά τα μάτια του αντιπάλου σας. Το ψέμα μας κάνει νευρικούς, με αποτέλεσμα την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και τη διόγκωση της κόρης των ματιών.
ΠΗΓΗ: daddy-cool.gr