8 έξυπνα Κολπάκια για να καθαρίζετε το Σπίτι σας σαν Επαγγελματίες. Το 4ο κάνει Θαύματα!


Σύμφωνα με στατιστικές, το 51% των γυναικών που είναι υπεύθυνες για το καθάρισμα του σπιτιού χρειάζονται περίπου 2.6 ώρες τη μέρα.


Διαφ.

Αυτό είναι πολύς χρόνος και έτσι όλοι θα ήθελαν να ξέρουν μερικά κόλπα καθαρισμού για να γλυτώσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Δείτε παρακάτω 8 πανέξυπνα κόλπα για να καθαρίζετε σαν επαγγελματίες: 

1. Μαντηλάκια στεγνωτηρίου

Χρησιμοποιήστε τα για να απομακρύνετε την σκόνη από δύσκολα σημεία. Είναι ιδανικά για το καθάρισμα των καθρεφτών.

2. Καθαρίστε το σίδερο με αλάτι

Πάρτε αρκετές κουταλιές αλάτι και απλώστε το σε ένα μαλακό πανί. Τρίψτε το σίδερο με αυτό το πανί μέχρι να εξαφανιστούν οι κηλίδες. Αφού κρυώσει, τρίψτε το και με ένα υγρό πανί.

3. Για το φίλτρο του εξαεριστήρα.

Θα χρειαστείτε νερό, 1/2 κούπα μαγειρική σόδα και ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε αρκετό νερό στο τηγάνι ώστε να μπορεί να βυθιστεί μέσα το φίλτρο. Βάλτε το να βράσει και προσθέστε σιγά σιγά την σόδα. Τώρα βάλτε και το φίλτρο στο βραστό νερό και αφήστε το για μερικά λεπτά.

4. Φτιάξτε μόνοι σας ένα καθαριστικό για τον φούρνο.

Θα χρειαστείτε 4 κ.σ απορρυπαντικό για τα πιάτα, 225 ml ξύδι, 1.3 λίτρα χλιαρό νερό και 110 ml χυμό λεμονιού. Αυτό το μείγμα κάνει θαύματα.

5. Καθαρίστε τα πατώματα με μαύρο τσάι.

View this post on Instagram

冷水洗,熱水沖,溫杯後注入熱水八成,任性地撕開包裝紙,隨意地放入茶包,然後下沉,然後沉靜。 #teabag #drink #cup #breaktime #iphone7 #foodieapp

A post shared by York Chan (@igut) on

Πάρτε 4 σακουλάκια και βράστε τα σε νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν όσο περισσότερο γίνεται. Ωστόσο, εάν το πάτωμα έχει ανοιχτό χρώμα, είναι καλύτερο να μην τα βράσετε για πάρα πολύ ώρα. Τώρα το καθαριστικό είναι έτοιμο. Πάρτε ένα υγρό πανί με τσάι και ξεκινήστε το καθάρισμα.

6. Κάντε το πλυντήριο πιάτων να λάμπει με ξύδι.

View this post on Instagram

We love it when cooking ingredients double up as #lifehacks around the house. Check out our latest blog post to see what else you can use #vinegar for other than in your cooking. Visit fulfilme.com/blog . . . . . . . . . . #fulfilme #onlinegrocery #abudhabi #inabudhabi #uae #abudhabiblogger #abudhabishopping #instaabudhabi #simplyabudhabi #abudhabilife #reemisland #khalifacity #grocerydelivery #groceryshopping #homeshopping #onlineshopping #usefultips #vinegarhacks #notjustforcooking

A post shared by Fulfilme.com (@fulfilmestore) on

Αφού το λειτουργήσετε, καθαρίστε τις άκρες και περάστε το με ξύδι. Ρίξτε 1 κούπα ξύδι μέσα στο πλυντήριο πιάτων και λειτουργήστε το στην σύντομη λειτουργία.

7. Καθαρίστε τις ξύλινες επιφάνειες κοπής.

View this post on Instagram

#lemon#lemonslices????#knife#cuttingdesk#yellowmood#livelovearmenia

A post shared by Inna Asrian (@innaasryan89) on

Θα χρειαστείτε λεμόνι, μαγειρική σόδα και ξύδι. Απλά ρίξτε μαγειρική σόδα στην επιφάνεια και μετά τρίψτε με λεμόνι. Σκουπίστε την επιφάνεια κοπής με ένα πανί και ξύδι. Μην ξεχάσετε να την ξεπλύνετε μετά με νερό.

8. Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων χωρίς χημικά.

Θα χρειαστείτε ένα μικρό πιάτο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού, 2 κ.σ νερό και ένα σφουγγάρι.

Βάλτε το νερό και το αιθέριο έλαιο στο μικρό πιάτο και λειτουργήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Μετά από 1 λεπτό, ανοίξτε τον φούρνο και τρίψτε τον με το σφουγγάρι.

Έχετε εσείς άλλα παρόμοια κόλπα να προτείνετε;

ΠΗΓΗ: brightside.me

Διαβάστε επίσης: