8 διατροφικά μυστικά από δερματολόγους που θα κάνουν το δέρμα σας τέλειο


8 διατροφικά μυστικά από δερματολόγους που θα κάνουν το δέρμα σας τέλειο


Διαφ.

Αγοράζουμε εκατοντάδες διαφορετικά προϊόντα μακιγιάζ για να καταφέρουμε να κάνουμε το δέρμα μας να φαίνεται υγειές κι όμορφο.

Το αποτέλεσμα είναι να ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα και μάλιστα για να καλύψουμε τις ατέλειες του προσώπου μας. Στόχος θα πρέπει να είναι να απαλλαγούμε από αυτές κι όχι να τις κρύβουμε. Υπάρχει τρόπος!

Το 2005, Αμερικ…


Αγοράζουμε εκατοντάδες διαφορετικά προϊόντα μακιγιάζ για να καταφέρουμε να κάνουμε το δέρμα μας να φαίνεται υγειές κι όμορφο.

Το αποτέλεσμα είναι να ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα και μάλιστα για να καλύψουμε τις ατέλειες του προσώπου μας. Στόχος θα πρέπει να είναι να απαλλαγούμε από αυτές κι όχι να τις κρύβουμε. Υπάρχει τρόπος!

Το 2005, Αμερικανοί δερματολόγοι ανακάλυψαν ότι είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από ρυτίδες, ακμή, υπερχρωματισμό, ακόμη κι από το ξηρό δέρμα χωρίς ακριβά καλλυντικά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε μερικά είδη τροφίμων στη διατροφή σας.

Εμείς σας παραθέτουμε συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή από την Αισθητική Δερματολογία. Υποσχόμαστε ότι δε θα χρειαστείτε ποτέ ξανά το concealer σας!

Χρωματικές κηλίδες

Αιτίες:

Η υπερχρωματοποίηση μπορεί να είναι ένας δείκτης ανεπάρκειας βιταμινών, ιδιαίτερα της Β12. Οι τροφές ζωικής προέλευσης είναι πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη. Αλλά είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από αυτές τις κηλίδες , ακόμη κι αν δεν τρώτε κρέας. Αρκεί να ακολουθείτε μια σωστή διατροφή.

Τι πρέπει να κάνετε:

Οι βιταμίνες C και E και τα αντιοξειδωτικά όπως το εκχύλισμα ελαϊκού οξέος και των σπόρων σταφυλιού μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις κηλίδες αυτές. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα χρήσιμα στοιχεία σε μεγάλες ποσότητες σε εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδια, ντομάτες και ρόδια.

Η χρωστική ουσία των κηλίδων γίνεται πιο ορατή εάν μείνετε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες, προτιμείστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά: μούρα, γκρέιπφρουτ, ανανά, δαμάσκηνα, λάχανα Βρυξελλών, λάχανο, πιπεριές τσίλι και σπανάκι.

Λιπαρή επιδερμίδα

Αιτίες:

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν την παραγωγικότητα των σμηγματογόνων αδένων. Ως αποτέλεσμα, παράγουν περισσότερο έλαιο στο δέρμα, το οποίο είναι απαραίτητο για ενυδάτωση. Γι ‘αυτό το δέρμα μπορεί να έχει αυτή τη λιπαρή γυαλάδα.

Τι πρέπει να κάνετε:

Τα καλλυντικά σας σώζουν μόνο προσωρινά από τη λιπαρότητα, ενώ μια δίαιτα πλούσια σε βιταμίνη Α μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα παραγωγής του σμίγματος. Εκτός αυτού, οι τροφές αυτές είναι πολύ νόστιμες κι απλές. Βάλτε στο μενού μάνγκο, καρότα, κρόκο αυγού, αποξηραμένα βερίκοκα, σπανάκι και γλυκοπατάτες.

Θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη τροφής με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Να τρώτε λοιπόν λιγότερο λευκό ψωμί, πατάτες και μακαρόνια από μαλακό σιτάρι. Θα ξεχάσετε σύντομα οποιαδήποτε δερματικά προβλήματα είχατε πριν.

Ακμή

Αιτίες:

Το φαγητό με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι και πάλι η αιτία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που έχουν λιπαρό δέρμα έχουν προβλήματα ακμής πιο συχνά. Οι σμηγματογόνοι αδένες γίνονται πιο ενεργοί κι έτσι μπλοκάρονται οι πόροι όπου τα βακτήρια αναπαράγονται ταχύτερα και προκαλούν φλεγμονή.

Τι πρέπει να κάνετε:

Μια ειδική διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει με το πρόβλημα της ακμής σας. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τρώτε περισσότερα τρόφιμα με πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που καταπραΰνουν τη φλεγμονή. Με απλά λόγια, τρώτε φρούτα, λαχανικά, καρύδια, λιναρόσπορους, φύκη και θαλασσινά.

Ξηρό δέρμα

Αιτίες:

Η ξηρότητα του δέρματος υποδηλώνει τόσο έλλειψη χοληστερόλης όσο και περίσευμα βιταμίνης Ε στο σώμα σας. Η πρώτη αιτία ισχύει κυρίως για τους χορτοφάγους, καθώς οι μεγαλύτερες πηγές χοληστερόλης είναι τα ψάρια και το κρέας.

Τι πρέπει να κάνετε:

Αυξήστε τη συγκέντρωση μονοακόρεστων λιπαρών οξέων στη διατροφή σας. Αφομοιώνονται καλύτερα όχι όταν τρώτε λιπαρές τροφές και συμπληρώματα διατροφής αλλά όταν τρέφεστε με προϊόντα όπως φασόλια, φύκη, αυγά, σόγια, αβοκάντο, φιστίκια και άλλα είδη ξηρών καρπών.

Εάν δεν είστε χορτοφάγος, προσπαθήστε να τρώτε κρέας και ψάρι τακτικά. Οι καλύτερες επιλογές είναι ο σολομός, το σκουμπρί και η πέστροφα.

Ρυτίδες

Αιτίες:

Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων. Η ζάχαρη μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η γλυκόζη που περιέχει η ζάχαρη κάνει το δέρμα σας πιο απαλό.

Τι πρέπει να κάνετε:

Πάνω από 10 χρόνια πριν, Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικάμπορούν να κάνουν το δέρμα νεότερο. Για παράδειγμα, εάν τρώτε τρόφιμα που περιέχουν σόγια καθημερινά, τα σημάδια γήρανσης του δέρματος θα γίνουν σχεδόν αόρατα. Μπορεί επίσης να απαλλαγείτε κι από τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Η έρευνα έχει δείξει ότι οι ρυτίδες είναι λιγότερο ορατές στους Σουηδούς, γεγονός που αποτελεί συνέπεια της καλής διατροφής τους. Οι Σουηδοί τρώνε πολλά φυλλώδη λαχανικά, σπανάκι, σπαράγγια, σέλινο, μελιτζάνες, σκόρδο και κρεμμύδια. Αλλά δεν τρώνε σχεδόν καθόλου κόκκινο κρέας, ζάχαρη, βούτυρο, μαργαρίνη, γάλα κι άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Αιτίες:

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια είναι μόνο ένας δείκτης έλλειψης ύπνου. Μπορούν να είναι ένα σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας, όπως μιας αλλεργίας ή κάποιας τροφικής δυσανεξίας που οδηγεί σε φλεγμονή και σκουραίνει την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τι πρέπει να κάνετε:

Κάντε τεστ για πιθανή δυσανεξία σε κάποιες τροφές. Ενώ περιμένετε τα αποτελέσματα, αποκλείστε όλα τα δυνητικά επικίνδυνα προϊόντα από τη διατροφή σας , όπως για παράδειγμα, τρόφιμα που περιέχουν λακτόζη. Αυτά τα περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ψωμί, τα τσιπς, ο στιγμιαίος καφές, οι αφυδατωμένες στιγμιαίες σούπες και τα τεχνητά γλυκαντικά.

Εάν δεν είστε αλλεργικοί σε τίποτα, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι ένα σημάδι αφυδάτωσης. Πίνετε αρκετό νερό και μην πίνετε πολύ καφέ.

Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο. Αυτά τα τρόφιμα αυξάνουν τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης. Έτσι τρώτε περισσότερο κόκκινο κρέας, τόνο, κρόκους αυγών, και φαγόπυρο.

Πηγή: .diaforetiko.gr

Διαβάστε επίσης: