Κάντε την Κουζίνα σας να Αστράφτει σε χρόνο μηδέν με ΑΥΤΑ τα 10 Πανέξυπνα Κολπάκια


Το καθάρισμα της κουζίνας πιθανώς να παίρνει περισσότερη ώρα από το καθάρισμα όλου του υπόλοιπου διαμερίσματος. Ανάμεσα στα πλακάκια, ο φούρνος, οι ηλεκτρικές συσκευές… μιλάμε για πολύ δουλειά!


Διαφ.

Και οι επιφάνειες χρειάζονται επίσης πολύ προσοχή και χρόνο. Αλλά υπάρχουν τρόποι να κάνετε το καθάρισμα της κουζίνας πιο εύκολο και γρήγορο, παρόλο που κάποιες από τις συμβουλές ακούγονται λίγο παράξενες:

Χάρακας για τον εξαεριστήρα

Αφού διώξετε το μεγαλύτερο κομμάτι της βρωμιάς, περάστε τον με ένα βρεγμένο πανάκι χρησιμοποιώντας έναν χάρακα.

Οινόπνευμα για ποτήρια

Ανακατέψτε οινόπνευμα με νερό και πλύντε τα ποτήρια. Θα γίνουν πιο αστραφτερά από ποτέ.

Χαρτοπετσέτα στο ψυγείο

Το να πλένεις το ψυγείο δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό. Τις περισσότερες φορές οι λεκέδες προκαλούνται από την υγρασία που αφήνουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας κάτω από την φρουτολεκάνη θα εξαφανίσει το πρόβλημα.

Βραστό νερό σε φούρνο μικροκυμάτων

Ο ατμός θα κάνει θαύματα σε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε απλά ένα σκεύος με νερό μέσα και αφήστε το νερό να βράσει για λίγο. Τρίψτε μετά τα τοιχώματα με ένα υγρό πανί. Το ίδιο κόλπο λειτουργεί και στον αργό μάγειρα.

Αλεύρι για τα λίπη

Ρίξτε λίγο αλεύρι στο προβληματικό σημείο και απομακρύντε το μετά από λίγο. Αυτή η τεχνική κάνει θαύματα στα μάτια της κουζίνας.

Ενεργός άνθρακας για τις άσχημες οσμές

Βάλτε μερικά χάπια ενεργού άνθρακα στο ψυγείο και θα απορροφήσουν όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Μαγιονέζα για τα φυτά

Εάν έχετε πλαστικά φυτά στην κουζίνα σας, μπορείτε να τους δώσετε δεύτερη ζωή με μαγιονέζα. Καθαρίστε την σκόνη από τα φύλλα και μετά πλύντε τα με νερό και μαγιονέζα. Έτσι, θα βρουν την χαμένη τους λάμψη.

Χρήση για την μονή κάλτσα

Εάν έχετε μόνο μία κάλτσα από ένα ζευγάρι και είναι αρκετά χοντρή, μπορεί να αντικαταστήσει το ξεσκονόπανο. Είναι το ίδιο αποτελεσματική με πανί με μικροΐνες.

Καφές για αρωματισμό του χώρου

Εάν το σπίτι σας μυρίζει έντονα μετά το μαγείρεμα ενός φαγητού, βάλτε ένα κεράκι σε ένα βάζο με κόκκους καφέ και το σπίτι θα μυρίσει με το άρωμα του καφέ.

Πατάτα, λάδι και αλάτι για να καθαριστεί το γκριλ  

Καλύψτε το γκριλ με λάδι, απλώστε λίγο αλάτι πάνω του και περιμένετε για 10 λεπτά. Μετά, πάρτε μισή πατάτα και τρίψτε την πάνω στην σχάρα. Θα δείτε τα λίπη να φεύγουν πολύ πιο εύκολα.

Είτε σας αρέσει το καθάρισμα της κουζίνας, είτε όχι, είναι αδύνατο να το αποφύγετε! Κανείς δεν θέλει να ζει σε ένα βρώμικο σπίτι.

Εσείς έχετε άλλες συμβουλές να μας προτείνετε;

Πηγή

Διαβάστε επίσης: