Οι 11 ΠΙΟ επικίνδυνοι Τουριστικοί Προορισμοί του Κόσμου. Ειδικά ο #6 θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα


Η κοιλάδα του θανάτου, ΗΠΑ


Διαφ.

Αυτό το μέρος θυμίζει φούρνο. Στο σημείο αυτό έχει μετρηθεί η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί ποτέ στον πλανήτη – 56.7 °C. Χωρίς νερό, θα ζήσετε εδώ το πολύ 14 ώρες.

Η έρημος Danakil, Ερυθραία

Θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50 βαθμούς °C, πολλά ενεργά ηφαίστεια, πίδακες που φτύνουν τοξικά οξέα – είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ένα πιο ακραίο περιβάλλον από την έρημο Danakil.

Όρος Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Η κορυφή του Όρος Ουάσινγκτον έχει το ρεκόρ για τους πιο δυνατούς ανέμους στη Γη – 327 km/h. Εκτός από τον αέρα, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους −40 βαθμούς και η συνεχής χιονόπτωση κάνει το μέρος αυτό πολύ επικίνδυνο.

Παρά το χαμηλό του ύψος – 1,917 μέτρα – το όρος Ουάσινγκτον θεωρείται μία από τις πιο θανατηφόρες κορυφές.

Ηφαίστειο Sinabung, Ινδονησία

Αυτό είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στο νησί Sumatra της Ινδονησίας. Συνέχεια γίνονται εκρήξεις, αφήνοντας συχνά χιλιάδες ανθρώπους χωρίς περιουσία ή καταφύγιο. Η τελευταία έκρηξη έγινε στις 27 Φεβρουαρίου 2016.

lha da Queimada Grande (Το νησί των φιδιών), Βραζιλία

Αυτό το νησί θεωρείται το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη επειδή είναι γεμάτο δηλητηριώδη φίδια. Ερευνητές υπολογίζουν πως περίπου 5 φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο ζουν στο νησί.

Εθνικό πάρκο Madidi, Βολιβία

Με μία πρώτη ματιά, το μέρος αυτό φαίνεται απίστευτο αλλά είναι πολύ επικίνδυνο. Γιατί; Επειδή είναι το σπίτι της πιο επικίνδυνης και επιθετικής πανίδας στον κόσμο.

Εάν έρθετε σε επαφή με οποιοδήποτε από τα φυτά στο πάρκο αυτό, θα βγάλετε εξάνθημα, θα έχετε φαγούρα και ζαλάδες. Κάθε κόψιμο ή μικρή πληγή μπορεί να μολυνθεί με τροπικά παράσιτα.

Η κοιλάδα του θανάτου, Kamchatka, Ρωσία

Υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών αερίων στην περιοχή αποτελούν σοβαρή απειλή για κάθε ζωντανό πλάσμα: φυτά και ζώα πεθαίνουν γρήγορα, ενώ οι άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν άρρωστοι και ανεβάζουν πυρετό, έχουν ζαλάδες και ρίγος.

Bikini Atoll, Νήσοι Marshall

Χαμένο κάπου στον ωκεανό, το νησί αυτό φαίνεται σαν παράδεισο, έτσι δεν είναι; Αλλά έχουν γίνει τόσες πυρηνικές δοκιμές που το έχουν μετατρέψει σε μια ραδιενεργή χωματερή.

Οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και ακόμα και σήμερα είναι επικίνδυνο για ζωντανούς οργανισμούς.

Βασίλειο των Ελεφάντων στο Chonburi, Ταϊλάνδη

Στο Βασίλειο των Ελεφάντων, σε μία φάρμα κροκοδείλων, ο ιδιοκτήτης έχει έναν μικρό χώρο όπου οι τουρίστες μπορούν να δουν και να ταΐσουν κροκόδειλους.

Afar Depression, Αιθιοπία

Το ηφαίστειο Erta Ale, στην περιοχή Afar της Αιθιοπίας είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον πλανήτη. Γίνονται συνέχεια μικροί σεισμοί και έχουν δημιουργηθεί μεγάλα χάσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί το Erta Ale έχει δύο λίμνες από λάβα στον κρατήρα της κορυφής.

Λίμνη Natron, Τανζανία

Φαίνεται σαν τοπίο από άλλο πλανήτη αλλά η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη από την λίμνη Natron στην Τανζανία. Η κρούστα αλατιού στην επιφάνεια της λίμνης είναι τόσο επικίνδυνη που οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα την ακουμπήσει θα πεθάνει αμέσως.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: